NEW-selskaper blant Norges mest lovende oppstartsbedrifter

Veksthuset til New & Company har gitt grobunn for en hel rekke av nye, innovative selskaper å spire og gro: Etter knappe tre år er noen av dem er på vei til å vokse gjennom taket og ut i verden.

Allerede tidlig i 2021 høstet New internasjonal anerkjennelse da både mobilitetsselskapet imove og Fintech-plattformen ZTL ble representert på EU Startup sin liste over de 10 mest lovende oppstartsbedriftene i Norge.  

Mobilitetsselskapet imove tilbyr elbiler på en abonnementsløsning og ble etablert i en joint venture med bilforhandleren Frydenbø i Bergen. Selskapet har vært gjennom flere emisjonsrunder, har over 1000 biler på gaten, vokser over 20% i måneden og har utviklet en unik teknologiplattform. Både Hedin Automotive og DSD har kommet inn på eiersiden og i disse tider forberedes en internasjonal ekspansjon.

I imove er New medgründere, har ledet selskapet operasjonelt og bidratt aktivt gjennom forretningsutvikling og styreposisjoner. 

- Å bygge en startup som imove, basert på venturekapital, er en stor risiko: Dager hvor ting går din vei kan være fantastiske, mens andre kan føles som om gulvet forsvinner under deg. Ved å være del av en portefølje i NEW senker man den risikoen. At selskapene deler erfaringer og læring med hverandre, betyr ikke at man vil feile før man har lært, men forhåpentligvis trenger bare ett av selskapene å gjøre den samme feilen. I NEW kaller vi dette strukturkapital: Det er drivstoff til alle selskapene som gjør at vi beveger oss raskere.”
Hans Kristian Aas, CEO i imove - powered by NEW

Fintech-plattformen ZTL utnytter endringene som følger av PSD2-direktivet: Løsningen utfordrer tradisjonelle bankers hegemoni på betaling og remittering og kutter kostnader forbundet med utenlandsbetaling og valutaveksling. Selskapet har fått konsesjon fra Finanstilsynet og har utviklet en plattform som muliggjør blant annet direktebetaling fra regnskapssystemer. 

I ZTL har New, i tillegg til å være medeier, ledet den krevende jobben med å samkjøre teknologi, brukeropplevelse og forretningsstrategi; en prosess som har ledet til et produkt som nå rulles ut i markedet.

Disse fremtidsrettede og potensielt disruptive selskapene er bare noen av spirene som fortsetter veksten i New & Companys drivhus. På lista ligger også Neuron; et industrielt datakontrollsystem, AI-plattformen Quantfolio; Attent som snur tannhelsetjenesten på hodet, Vestapack; et britisk smartemballasjeselskap, spillseskapet Turbo Tape Games, bankplattformen Baase og parkeringsteknologiselskapet Hi!

Max file size 10MB.
Uploading...
fileuploaded.jpg
Upload failed. Max size for files is 10 MB.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Other NEWs